En güncel ve özel teknoloji haberleri burada sizleri bekliyor.

Pes myClub için Başarılı Olmanın Sırları

Pes 2017 myclub nasıl oynanır, Pes myclub en iyi taktik ile başarılı olmanın sırları, Pes 2017 transferleri ve Pes 2017 GP kazanmak sırları hepsi bu yazımızda.

2 12.948

1 PES My Club Taktikleri

Son dönemlerde PlayStation kafelerin popülerliğinin düşmesi, çevrimiçi oyun kültürünün gelişmesine olanak sağlamış gibi gözükecek ki Pes myclub oynayanların sayısı bir hayli fazla. Biz de Oyunalsat Blog yazarları olarak, sizlere Pes MyClub için başarılı olmanın ipuçlarını aktaracağız.

2 Pes MyClub Nasıl Oynanır

Pes 2017 myclub oynanışı tamamen PlayStation kafede arkadaşınızla oynadığınız oyun prensibine dayanır. Düşünün ki tüm dünyada geçerli olan bir lig sisteminde, Türkiye’nin her köşesinden diğer oyuncularla oynuyorsunuz.

3 Başlangıç ve İlk Yıldız Oyuncunuz

Başlangıç ve İlk Yıldız Oyuncunuz

Oyuna başlarken size çok önemli bir şans tanıyarak bir adet kiralık yıldız oyuncu seçme hakkı veriyor. Bu şansı iyi değerlendirerek takımınızı şaha kaldırabilirsiniz. Bunu yapmak için karşınıza gelen oyunculardan kanat oyuncusunu tercih edin. Gareth Bale, Neymar, Robben, Ribery, Messi, Ronaldo gibi kanat oyuncuları, ilk maçlarda karşılaşacağınız düşük takımlara karşı forvetinizin gol atmasını sağlayacaklardır.

4 Her gün Giriş Yapın

Her gün Giriş Yapın

Oyuna her gün giriş yaparak günlük bonusunuzu ve özel ödülleri kazanmayı ihmal etmeyin. Bu hem size güzel bir GP birikimi yaptıracaktır hem de özel kartlar sahibi olmanızı ve dayanıklılık iyileştiricisi kazanmanızı sağlar. Ayrıca vaktiniz varsa günde bir maç kazanabilirseniz günün ilk galibiyet primi de minimum 3500 GP civarında bir puan kazanmanıza olanak tanır.

5 Konami’nin Hediyeleri

Oyunculara bazı durumlarda her giriş yaptıkları gün için 10000 GP ya da oyuncu hediye edilebilmektedir.

6 Oyuncu Transfer Etmek

PES MyClub’da takımınıza oyuncu eklemek için çeşitli yöntemler mevcut. Bunları sırasıyla anlatacağım.

7 Kampanya Oyuncuları

Kampanya Oyuncuları

Zaman zaman Konami tarafından kullanıcılara her oyuna giriş yaptıklarında gelen kutusunda mesaj gözükür ve o mesajla birlikte oyuncu hediye edilir.

8 En İyi Oyuncu

10000 GP karşılığında istediğiniz pozisyonu seçerek ortalama bir oyuncu alabilirsiniz. Bu seçenekten bir Messi, Ronaldo gelmez mi? Evet gelir fakat genellikle gelecek olan oyuncu Saviola, Dzemali, Traore, Sandro, Mehmet Topal, Selcuk İnan kıvamında 74-82 arası bir oyuncudur.

9 Oyuncuyla Anlaşmak

Bu oyun boyuncu en çok kullanacağınız seçenektir. Genellikle para kazanmak için ve yıldız oyuncunun kontratı bitmesin diye yerine oynayacak geçiştirmelik oyuncular için kullanacaksınız. Fakat üst liglere geldiğinizde size 5 yıldızlı oyuncu kartları gelecek işte o zaman temsilciniz size bir Suarez, Pogba, Hazard getirebilir. 5 yıldızlı kart ile düşük yıldızlı kartı bir kullanmamanızı öneririm, çünkü ortalama kart derecesini düşürürseniz anlaşacağımız oyuncunun da kalitesi düşer.

10 Kiralık Oyuncu

Belirli süreli oyuncu kiralayabilirsiniz. Bu futbolcular maç yaptıkça kontratını bitirir, yedekte bekler ya da kadroda durmazsa bile takımınızda yer almaya devam eder.

11 Özel Kampanyalar

Özel Kampanyalar

İşte sağ tarafa bulunan büyük alan oyunu eğlenceli kılan özellik. MyClub, Şampiyonlar Ligi, Avrupa Kupası, Dünya Kupası gibi organizasyonlar ve unutulmayan eski yıldızlar için, yalnızca belirli futbolcuların olduğu listeler hazırlar. Bunlardan sonuncusu Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelen iki takımın oyuncularının yer aldığı 44 kişilik listeydi. Bu kampanyalar 80+ oyuncular listesi için bir kere, tüm oyuncu listesi için 10000 GP karşılığında sınırsız kullanılabilir.

12 Paranızı Savurmayın!

Paranızı Savurmayın!

Maç kazanmaya başladıkça günün ilk galibiyeti, galibiyet primi, oyun içi görevler sayesinde GP puanı almaya başlayacaksınız fakat sakın bu parayı kiralık oyuncu ya da yıldız oyuncu ile anlaş özelliği için kullanmayın çünkü para size iki üst ligde daha fazla lazım olacak.

13 Teknik Direktör Seçimi

Teknik Direktör Seçimi

Bu konu tamamen sizin takımınızdaki oyuncularla ilgili bir durumdur. Ben genellikle 4-3-3 oynatırım ki Lewandoski, Robben, Vardy, Suarez gibi forvet oyuncularımı Gizli Forvet(Gizli forvet) mevkinde az bir güç düşüşü ile oynatma şansım olsun.

Menajer alırken ikinci önemli konu da liderlik kabiliyetidir, bu özelliği düşük olursa takımda iyi oyuncuların hepsini bir arada oynayamazsınız. Taktiğimize uygun ve liderlik kabiliyeti yüksek teknik direktörleri tercih edin.

14 Oyuncunun Sözleşmesini Yenilemek

Oyuncuların sözleşmeleri 10 maç olarak yapılır bu da bir sezona denk gelir. Eğer maliyeti yüksek bir oyuncu varsa elinizde mesela 41 maliyete sahip bir oyuncu 4650 GP‘nizi götürecektir. Bu sebeple sezon bittiğinde üst lige çıkmaya çalışın ya da en kötü ligde kalın ki size sözleşme yenileme bileti versin. Bu bileti en pahalı oyuncunuzun sözleşmesini kullanmak için kullanın.

Ligden yükselmek/düşmenin garantilenmesi Eğer ligde yükselme umudunuz kalmadıysa ya da yükselmeyi garantilediyseniz, kadronuzu genç ve maaliyeti düşük oyunculardan kurun. Bu sizin hem genç oyuncuların özelliklerini arttırarak onları takımdan yollarken daha çok para kazanmanızı sağlar hem de pahalı oyuncuların sözleşme süresini azaltmaz. Aynı zamanda  dinlenmiş olarak yeni sezona hazır olurlar.

15 GP Kazanmak

GP Kazanmak

Eğer dediklerimizi uygulamaz ve GP’niz biterse sözleşme yenileyemezsiniz. Eğer 18 kişilik kadroya koyacak oyuncunuz olmazsa da maçlara çıkamazsınız. Bu durumda yapmanız gereken maç bitişlerinde size verilen özellik kartlarıyla oyuncu almalısınız. Bu kartlarla transfer yaparak takımı kurabilir ya da buradan gelen oyuncuları takıma eklemeden serbest bırakarak para kazanır, bu parayla da sözleşmesi biten oyuncunun sözleşmesini yenileyebilirsiniz.

16 Maçtan Çıkmak İstiyorum Ne Yapacağım?

Bazen fark yerken ya da evden çıkmanız gerektiği zamanlar olur fakat bizden tavsiye ne yapın ne edin maçı sonlandırın. Yoksa centilmenlik seviyeniz düşer ve Konami’nin centilmenlere özel sürprizlerinden mahrum kalırsınız.

17 En İyi Taktik Nedir

En İyi Taktik Nedir

Aslında önemsiz bir detay gibi gözükse de taktikler en iyi oyuncular için vazgeçilmezdir.

Takımınızı kurarken menajerin taktiğinin dışına çıkamazsınız fakat Sağ Açık oynayan bir futbolcuyu eğer puanı artacak ise Gizli Forvet yapabilirsiniz.

Serbest vuruş, korner, penaltı ve atağa katılacak oyuncuları da seçtikten sonra yedek taktikleri ayarlayın, maç içinde oyuncuların yerlerinin değişmesi rakibi şaşırtacağından Pes’in oyun motoru bunu algılar ve oyuncularınıza artı özellik ekler.

18 Takım Ruhuna Dikkat Edin

Kurduğunuz kadronun, takım ruhuna dikkat edin ve 70 den aşağıya düşmemesini sağlayın yoksa oyuncuların formları düşecektir.

19 Penaltı, Serbest Vuruş, Taç, Korner Atıcılarını Ayarlayın

Penaltı, Serbest Vuruş, Taç, Korner Atıcılarını Ayarlayın

Maç esnasında durdurma sürenizden yememeniz ve 5 saniye içinde frikik atmak zorunda olmanızdan ötürü maça çıkmadan önce uzun serbest vuruş, kısa serbest vuruş penaltı, taç ve korner atıcılarını en yüksek kullanma gücüne sahip oyuncuyu seçerek ayarlamanızı tavsiye ederiz.

20 Menajerin Sözleşmesini Uzatmak

Menajerin Sözleşmesini Uzatmak

Menajerin sözleşmesini otomatik olarak uzatmak sizin GP’nizden yemez, bunu yapmak için de kulübün koyduğu belirli hedefleri başarmanız gereklidir. Her maç sonunda bu hedefler ve ne kadar ilerlediğiniz ekranda belirir.

21 Yıldızlar Karması Yaratmak!

Yıldızlar Karması Yaratmak!

Maalesef Pes oyuncular arasında eşitlik yaratmak için belirli bir takım yönetimi kotası koyar ve bu kotaya sahip en yüksek menajerleri de GP ile değil yıldız puanı ile ulaştırır. Bir Ancelotti, Mourinho için hiç yıldız harcamamış olmanız gerekli ya da para ile yıldız almalısınız. Onların bile kotası 7-8 tane 90 gücüne sahip oyuncu için yetersiz kalacaktır.

22 Gereksiz Oyunculardan Kurtulun

Gereksiz Oyunculardan Kurtulun

Kadronuzun belirli sayıda oyuncu alma hakkı olduğu için kadronuzda aynı mevkinin oyuncuları ve gücü takım ortalamasının çok altında olan oyuncuları olabildiğince elden çıkartmaya bakın. Fakat şunu da unutmayın, bazen 4-5. maçta yükselmeyi garantileyebilirsiniz, böyle durumlarda as oyuncularla oynayarak sözleşmelerini bitirmek yerine, ucuz ve genç oyuncuları tercih ederseniz hem yedek oyuncuları güçlendirmiş olursunuz hem de maaşı yüksek oyuncunun sözleşmesini bitirmemiş olursunuz.

23 Oyun Ayarları

Bu ayarlar konusunda ben size yapmanız gerekli diyemem fakat opsiyon sunarak başarılı olabileceğinizin sözünü verebilirim.

Öncelikle stadyum ayarlarına girin ve zamanı gece olarak ayarlayın, çim kısa, saha şartları da kuru olsun, formayı da rakipten tamamen farklı seçin. Bu ayarlar sayesinde oyunu oynarken daha rahat edecek ve karışıklık yaşamayacaksınız.

24 Turnuvalara Katılın

Oyun içerisinde çeşitli turnuvalar yapılarak çeşitli ödüller dağıtılmaktadır. Bazı turnuvalar sadece final maçı bazıları da iki maç şeklinde olabilmekte ve ödülleri değişiklik göstermektedir.

25 Oyuncu Seçimleri

Oyuncu Seçimleri

Oyuncu seçimlerinde pozisyona göre takıma eklemeniz gereken belirli tip oyuncular vardır.

Orta sahanın ortası için bir tane “top kapma” özelliği yüksek oyuncu ve yanına “pas” özelliği yüksek bir oyuncu gereklidir. Bu noktada pasör oyuncunun kartlarına da bakarak “oyun kurucu” kartı olursa orta sahanız makine gibi işleyecektir.

Forvet oyuncusu için olmazsa olmaz özellikler “bitiricilik“, “kafa vuruşu” ve “hız” dır.

Kanat oyuncularında ise “hız“, “orta yapma” ve “patlama gücü” oyuncuları takıma eklemeden önce bakmanız gerek özelliklerdendir.

26 Dünyaca Ünlü Genç Yıldızlar

Pes MyClub için dönemsel olarak çıkan transfer seçeneklerinde zaman zaman dünyaca ünlü yıldızların genç yaştaki hallerini takımınıza katabilirsiniz. Mesela yukarıdaki görselde benim takımıma gelen genç bir Iniesta mevcut. İsminin yanında yer alan yıldız sembolü de onun oyundaki gerçek Iniesta’dan ayrılmasını sağlıyor. Ama Maradona gibi bir yıldız geldiği zaman zaten aktif futbol yaşantısına son verdiği için isminin yanında yıldız yer almıyor.

Şimdilik Pes MyClub tecrübelerimiz ile ilgili aktaracaklarımız bu kadar. Bu yazı sürekli güncellenmektedir bu yüzden Oyunalsat.net sayfalarını takip etmeyi bırakmamanızı tavsiye ederiz.

Bir çok kişi nasıl lisanslı takımlara sahip olduğumuzu sormuş, bunun nasıl yapıldığını anlatan rehber yazımızı hazırlamaya devam ediyoruz.

Ucuz PES oyunu ilanları için buraya tıklayın…

Lütfen siz de konu ile ilgili soru, yorum, görüş, öneri ve tecrübelerinizi aşağıdaki yorum kutusundan bize aktarın.

Anlık bildirimleri tüm cihazlardan alabilirsiniz.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayına alınacaktır.

2 Yorum
  1. Smithg602 diyor

    I appreciate, cause I found just what I was looking for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

    1. Oyunalsast Web Team diyor

      We are glad we could helped 🙂

Bu sitede, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. AnladımDaha fazla bilgi